Match Point

KLIMASEVSZKY TAROLT A HÉTVÉGÉN !!!


KLIMASEVSZKY TAROLT A HÉTVÉGÉN !!! (2017-10-31)
ADMINTESZT

2017. Október 28 - 29. Szávay Ági Tenisz Klub

Klimasevszky András nyerte a Legjobbak kategóriát, Hunyadkürti Viktor a Szabadidős versenyszám Bajnoka!

Az Autumn Slam után egy héttel is megfelelő mennyiségű ember jött össze, hogy megmérettesse magát, így farkasszemet néztünk az újabb 1000-es versenyünkkel. A 32 között Timár Dénes és Perity Ádám küzdelme borzolta a kedélyeket, mely 9/7-es Timár diadallal zárta be kapuit, és írta be magát a TLS történelemkönyvébe. Megrázóan komoly sikert ért el Békássy Koppány, aki a rendkívül jó kezű Békefi Imrét késztette megadásra 9/7. A első forduló más sokkos eredményt nélkülözött, érdekességként lehet említeni még esetleg Őri Ádám és Héjjas Mihály csatáját, ahol 9/6-os Őri siker született.

A legjobb 16 között aztán 3 meccsre nyugodtan lehetett volna pattogatott kukoricát hozni, ugyanis a feszültség a sátor tetejét verdeste. A küzdelmek kiéleződtek, bár sok esetben nem úgy tűnt. Példának okáért Horváth Péter tükörsimán húzott el 6/1-re Keil Bálint ellen, s amilyen könnyedén tett szert előnyre, olyan könnyen történt meg a fordulat Keil javára, aki pillanatok alatt vágta zsebre a találkozót 9/6 arányban és jutott tovább a negyeddöntőbe. 
Most jöjjön egy másik 6/1,ami a kedvezően álló fél számára mesébe illően ér véget, habár erősen korhatáros mesét kell alapul vennünk, ha a drámaiság faktorát megpróbáljuk ily mód kifejezni. Bokorovics Balázs demoralizálta Őri Ádámot és csak úgy, mint az előző meccsen, itt is úgy nézett ki, révbe érhet a mérkőzés elejétől domináns mód teniszező játékos. De Őri begyújtotta rakétáit, s száguldott Bokorovics nyomába. Nem akarta megadni magát, s pörgő lábai egyre inkább nyomatékosították Bokorovics számára azt a nem túl pozitív jóslatot, hogy ennek itt még nincs vége. 7/3-vezetésről ugyanis pillanatok alatt torkollott tiebreakbe az ütközet. Bokorovics picit visszavett, Őri pedig komoly hátrányt dolgozott le, pozitívan várhatta a mérkőzést lezáró rövidítést. De itt Bokorovics meg tudott újulni, s egy 7/3-as rövidítéssel zárta le ezt a fantasztikus mérkőzést. 
Lukácsi Máté viszont nem tudta megtartani előnyét Timár Dénessel szemben. Neki kevés volt a 8/5. Timár visszajött, és ha már visszajött, akkor már meg is nyerte a meccset. Lukácsi komoly esélyt szalasztott el. 
A negyeddöntőkben így két kiemelten kívül mindenki bekerült, akinek a neve mellett valamilyen számocska szerepel 1-től 8-ig. A negyeddöntőkben a heti rendszerességgel skalpokat begyűjtő Monostori Tamás remekelt ismét, hiszen 0/5-ről jött vissza az Autumn Slam döntős Fricz Dániel ellen, és jutott be ezzel zsinórban harmadik versenyén az elődöntőbe. Klimasevszky András, Nyitrai Balázs és Keil Bálint mellé. Klimasevszky András Lukácsi Pétert, Nyitrai Balázs pazar játékkal Timár Dénest, míg Keil Bálint Bokorovics Balázst verte.

Klimasevszky András Nyitrai Balázzsal találkozott az elődöntőben, a mérkőzésen Klimasevszkynek jött ki jobban a lépés és 9/0 arányban győzte le riválisát. A másik elődöntőn Keil Bálint is meglepően simán verte 9/3 arányban Monostori Tamást és kvalifikálta magát a fináléba.

A döntőben Klimasevszky András - Keil Bálint meccset rendeztünk, ahol Klimasevszky győzött 9/0 arányban, így az Autumn Slam után folytatta menetelését.

Aki jobban bírja az időjárási körülményeket az nyer. Fogalmazzunk úgy jobban alkalmazkodik. Nem gondoltam volna, hogy ez a mondás sátorban is érvényes lesz, de elképesztő vihar volt, ami miatt a Szabadidős kategória elég kaotikusra sikeredett. Elnézést kérünk a játékosoktól, de erről nem tehettünk, a kicsi sátor beázott és az amúgy sem kiemelkedően magas pályaszámmal rendelkező Klubban így gyakorlatilag 2 óráig megállt az élet. Kénytelenek voltunk az eltervezett koncepciót is törölni, így pár csoportmeccs kivitelezése után a nyolcaddöntős tábla mellett tettük le a voksunkat. Döbbenetes meglepetésként szolgált Páll Tibor menetelése, aki Lukácsi Mátét küldte haza 4/7-ről fordítva 9/7 arányban. Héjjas Mihály meglepően gyorsan elintézte Markója Áront 9/3, a negyedik kiemelt így ismét nagyon korán búcsúzott a további küzdelmektől. A legjobb 4 közé az utóbbi időben remekelő Erdős György került. Erdős kénytelen volt megadni magát Hunyadkürti Viktornak,aki ellentmondást nem tűrő játékával komoly energiákat spórolt meg a fináléra. Ellenfele Horváth Péter volt, aki Kápolnási Norbertet győzte le. 9/5 arányban, és kíváncsian vártuk a múltkori második hely után most megtörik-e a Csörsz utcai jég Horváth számára és sikerül-e a győzelem.

A fináléban végül teljesen megérdemelten az egész nap kimagasló teljesítményt nyújtó Hunyadkürti Viktor győzött 9/5 arányban, így ő távozott bajnokként a szelek szárnyán a Csörsz utcai pokolból. Gratulálunk!

2017.09.25. TESZT CIKK CÍME